Збалансована жива їжа
Джерело легкозасвоюванного білка та вітамінами В.
Пророщені зерна бобових – збалансована жива їжа.
Це джерело біологічно активних речовин, вітамінів, амінокислот, мікроелементів і природних антиоксидантів.
Сучасна формула продукту на основі пророщених зерен бобових містить велику кількість вітамінів групи В, мідь, магній, марганець, кальцій, натрій, фосфор, цинк, залізо.
Переваги
- Підсилює імунітет.
- Стимулює оновлення клітин.
- Нівелює дію вільних радикалів.
- Прискорює метаболічні процеси.
- Покращує травлення.
- Знижує рівень холестерину.
- Сприяє очищенню від шлаків та токсинів.
- Активізує розумову діяльність.
- Сприяє зміцненню серцевого м’яза та укріплення судин.
Склад
Пророщені зерна нуту, машу, сої, сочевиці, а це:
- Джерело білка
- Фолієва кислота
- Антиоксиданти
- Клітковина
СОЧЕВИЦЯ – Білок, що міститься в сочевиці, відмінно засвоюється організмом людини. Вона лідер серед всіх бобових культур за вмістом заліза. Також сочевиця багата на вітамін B1 і незамінними амінокислотами. Магній зменшує артеріальний тиск і покращує потік крові, кисню і поживних речовин у всьому організмі. В цілому ж сочевиця дуже корисна при розладах травлення. Вона також нормалізує рівень цукру в крові, тому рекомендується діабетикам.
НУТ – джерело лецитину, рибофлавіну (вітаміну В2), тіаміну (вітаміну В1), нікотинової та пантотенової кислот, холіну. Нут також багатий білками і вуглеводами, як і всі бобові культури. У ньому містяться корисні для імунітету і крові мінерали – калій і магній. Зміцнити кісткову тканину допоможуть кальцій і фосфор, яких в нуте безліч. А марганець в його складі буде стимулювати вироблення енергії організмом. Регулярне вживання нуту знижує рівень холестерину в організмі людини.
СОЯ – Соєві боби унікальні, тому що це джерело великої кількості генистеіна, потужного антиоксиданту, який володіє широкою біологічною дією, спрямованою проти старіння і раку. Наприклад, генистеін втручається в основні ракові процеси на кожному етапі. Він блокує фермент, який «включає» ракові гени, тим самим знищуючи рак на самому початку його розвитку. Він пригнічує ангіогенез, ріст нових кровоносних судин, необхідних для харчування ракової пухлини. Він володіє і антигормональною дією, яка дає йому особливі переваги в боротьбі з раком. Тому краще, що ви можете зробити, щоб захистити свої клітини від старіння і пов’язаних з цим процесом захворювань – це наситити їх речовинами, які містяться в соєвих бобах.
МАШ – Дрібний горох маш (інакше – боби мунг) містить цінну клітковину, вітаміни групи В, мінеральні речовини, калій, кальцій, натрій, магній, залізо, фосфор. Маш чудово очищає кров, корисний для серцево-судинної системи. Він активізує роботу мозку, допомагає в лікуванні астми, алергії і артриту. Також маш сприяє нормалізації травлення завдяки високому вмісту клітковини і волокон. Вітаміни групи В забезпечують стабільність нервової системи, приплив енергії до м’язів, чудово впливають на гнучкість суглобів.
При пророщування маша всі корисні якості цього золотистого бобу не тільки зберігаються, а й примножуються. Пророщені зерна маша збагачують організм великою кількістю легкозасвоюваного білка (46-50%). Є джерелом корисних амінокислот, складних вуглеводів, глюкози, жирів, вітамінів РР, А, С, Е, К, групи В (1,2,3,6,9). Кількість вітаміну С в порівнянні з насінням (6,3 мг) збільшується до 42,4 мг. Клітковина при пророщування зростає з 6,9% до 8,9%. Мінеральні сполуки представлені у вигляді фосфору, калію, заліза, міді, цинку, кальцію.
Пророщені зерна маша сприяють активації обмінних процесів, мають протимікробну дію, знімають нервову напругу, підвищують імунітет, є профілактикою вірусних захворювань. Знижують рівень цукру, холестерину, канцерогенних накопичень, зменшують ризик виникнення атеросклерозу, інфаркту, інсульту, нормалізують тиск, є профілактикою ракових захворювань.
Клітковина в складі бобових допомагає травленню, сприяє очищенню кишківника і знижує апетит, допомагаючи худнути.
Велика кількість фолієвої кислоти може знизити рівень гомоцистеїну, високий рівень якого є одним з факторів виникнення захворювань серця і судин. Фолієва кислота корисна при вагітності для здоров’я та активного розвитку плода.
Антиоксидантні властивості речовин, що містяться в цих продуктах, прискорюють виведення токсинів і також покращують стан імунної системи, підвищуючи опірність організму інфекціям і сповільнюючи процеси старіння.
Спосіб прийому
Дорослі: 1 столова ложка 1 раз на день
Діти від 6 років: 1 чайна ложка 1 раз на день
Можна розводити з водою або додаючи до соку, кефіру, йогурту, каші тощо.
Для кого підійде?
Особливо важливо регулярно додавати пророщені зерна бобових у свій раціон харчування:
- спортсменам
- веганам
- вегетаріанцям
- всім, хто хоче схуднути
- чоловікам і жінкам для інтимного здоров’я
- всім, хто важко працює як розумово, так і фізично
- людям зі зниженим імунітетом
- вагітним жінкам
- людям з цукровим діабетом (бобові мають низький глікемічний індекс) і з серцево-судинними захворюваннями
Відгуки
Відгуків немає, поки що.